Mi szükséges ahhoz hogy ne nagy hátránnyal indulj a tőzsdei kereskedésben? Három dolog ami meghatározhatja a sikerességed. A softver amit használsz ,adatforgalmazó,broker .Ennek a három dolgnak kacsolódnia kell egymáshoz. A softver forgalmazódnak kapcsolódni kell a brókerhez ,a brókernek pedig az adatforgalmazódhoz. Nem mindegy melyiket választod. Én személy szerint Sierra softvert, Denali TT adatforgalommal trédelek. Ehhez van bróker választék gazdagon .Nem minden softver és adatforgalmazó alkalmas a Footprint Tradingre. Használható még a NinjaTréder és az ATAS is .

Ezen a képen egy Tick Chartot látsz. Nem használok időalapú Chartot ,indikátort! A 900-as Tick charton ES 500 instrumentumot trédelemA chart beállítását a forgalom határozza meg .Ez a piaci nagy képem a Daytradben .A rajta látható segédeszközök mind forgalom alapúak !Ez fontos nem az idő , hanem a forgalom határozza meg a mozgásukat. Ezek a piac álltal meghatározott pontok ! Ezeket nem lehet manipulálni . Mit látsz ? Van egy Vwap, ami napi átlagárat meghatározó ár. Napi záró ár , és Sattlement preisMit is jelent? Az elszámolási ár, amelyet a nap nyereségének vagy veszteségének, valamint a fedezeti követelményeknek a meghatározására használt ár, amely a zárás előtti utolsó 30mp-ben kerül elszámolásra.

Range Bar Charton láthatod az ASK BID forgalmát. A chart oldalán levő piros kék csíkok mutatják a Cumulative Deltát, az ASK BID közötti külömbözetet .